City Fashion Week, aflat la a IV-a ediție, se va desfășura la Cluj, acesta reprezentând singurul eveniment de modă din Transilvania care face parte din circuitul internaţional al prezentărilor de modă de la Milano, Paris, Londra şi New York, orașe cu o tradiţie îndelungată în acest domeniu.

City Fashion Week 2018 va avea loc în perioada 28 – 29 noiembrie 2018 la Wonderland,  în eleganta sală Grande Vista , începand cu ora 19:30. În cadrul acestui eveniment cu tradiție și la Cluj-Napoca, veți putea admira creațiile vestimentare ale unor designeri renumiți, apreciați atât în țară, cât și peste hotare!

Ediția de anul acesta aduce încă ceva inedit: un Festival de Shopping sub denumirea „Zi-le de Modă”, eveniment care va avea loc la Muzeul de Artă din Cluj, în 30 noiembrie 2018, între orele 11:00-21:00.

Veți putea admira mai de aproape și veți putea cumpăra, desigur, piese vestimentare deosebite, de colecție, aparținând designerilor prezenți la City Fashion Week 2018!

City Fashion Week este singurul eveniment licenţiat care sprijină studenţii facultăţilor de modă şi design din România, iar tânarul designer Mihnea Covaci stă drept dovadă, astfel că îi veți putea admira creațiile inedite cu influență bizantină, în cadrul ediției din acest an.

O spun de fiecare dată și repet dacă este cazul, City Fashion Week încurajează realmente tinerii designeri şi noile talente să păşească cu încredere în industria modei, în care, trebuie să recunoaştem, cu greu răzbaţi. Noi le dăm această şansă, sperăm să profite de ea, să îndrăznească, pentru că noi apreciem talentul real și creativitatea, a declarat Stefan Farrell, directorul festivalului.

Ediția de anul acesta promite să ofere un adevarat spectacol, așa cum ne-am obișnuit, începând de la podiumul de prezentare mereu spectaculos, la atmosfera misterioasă în care va fi învăluit totul, de la sala extrem de elegantă, până la tema propusă.

Recunosc, organizarea unui astfel de eveniment în România, în Cluj, este mereu o mare provocare. Fără oamenii serioși și talentați din industrie, pe care i-am contactat, n-aș fi putut face un lucru de calitate. Tocmai de aceea sunt selectiv și atent în alegerile pe care le fac. Este multă muncă în spate și de aceea trebuie să fii atent la detalii. Eu cred că numărul de spectatori prezenți la fiecare ediție City Fashion Week înseamnă ceva! Eu respect publicul și sunt conștient că nu-i pot oferi orice, iar publicul este de asemenea, selectiv! Fără doar și poate, acest eveniment n-ar exista dacă partenerii care susțin acest eveniment nu mi-ar fi oferit încă de la început toată încrederea și le mulțumesc!,  declară în continuare Stefan Farrell.

Invitaţii principali ai ediţiei de anul acesta sunt  Romanița Iovan, George Hojbotă si Florin Dobre, designeri valoroși, creatori care,fără îndoială, vă vor bucura privirea şi sufletul, cu siguranță vă vor surprinde într-un mod extrem de plăcut.

După cum singură mărturisește, Romanița Iovan a intuit că are vocație pentru acest domeniu, iar acest lucru s-a confirmat în timp: „De designul  vestimentar am fost atrasă din adolescență, o atracție aparent datorată conjuncturii, având în vedere că am lucrat în modă ca manechin. Fiecare creație îmi reflectă personalitatea, este legată de feminitate, eleganță și romantism și are ca punct de plecare femeia senzuală și sensibilă dar și cadrul ei: urban, modern, funcțional. Respect și doresc să îmbin în fiecare linie și tăietură notele clasice cu cele moderne, în dorința permanentă de a atinge echilibrul dintre puritate, prospețime și  extravaganță.”

Romanița Iovan, o prezență mereu elegantă, delicată, sofisticată pe podiumurile de la București, Paris, New York ș.a.

George Hojbotă declară în mod surprinzător: Da, moda se schimbă, se hrăneşte din efemer, însă nu e tocmai a noastră nevoia de schimbare?

Anul 1998 reprezintă anul de debut al designerului în lumea modei, mai întâi ca asistent designer şi stilist, iar apoi în postura de Creative Director. Acesta avea să conducă liniile de creaţie pentru unele dintre cele mai prestigioase branduri româneşti.

Conceptele de creaţie oscilează între retro şi futurist, urban-fantastic, arhitectural-poetic.  Relaţia între masculin şi feminin este privită ca un joc al seducţiei în care dominarea nu este aproape niciodată unilaterală deoarece rolurile se schimbă mereu. Masculin-feminin este un joc în care planează nevoia de a fi puternic, de a declanşa dansuri ale atracţiei asezonate cu respingeri magnetice. Controversat, dramatic, spectaculos sunt cuvinte care descriu colecţiile sale.

George Hojbotă are prezentări în ţară, dar şi străinătate, la Monte-Carlo, Cannes, în Islanda sau Austria. Pe lângă premiile de debut, a mai primit distincţiile „Cel mai bun designer român de avangardă”, iar în Taiwan a fost invitat pentru a i se oferi premiul I la un concurs de design vestimentar la care au participat 24 de ţări.

Florin Dobre aduce bucurie în viata oamenilor pe care-i întâlnește:  Mă bucură că uneori pot aduce o bucurie neașteptată unui om simplu, cu anumite necunoscute ale vieții, care se poate transforma într-un om voios și respectabil. Chiar dacă aspectului exterior nu trebuie să îi dăm foarte mare importanță, uneori ne poate ajuta să întâlnim oamenii frumoși din viața noastră. Asta uneori poate da încredere oamenilor.

Anul acesta, designerul român Florin Dobre a lansat o colecție de toamnă – iarnă care are ca laitmotiv anul centenarului pe care-l traversează țara noastră, în al cărei fundal apar Mihai Viteazul și Sfântul Andrei.  Este un îndemn la adevăr, bunătate și frumos, la puritatea, inocență prin bun simț deoarece, odată pierdute nu se mai pot întoarce.

Colecția designerului roman a fost deja prezentată în revistele Vogue și British GQ, având mare succes.

Printre designerii invitați care vor prezenta colecții originale, inedite și pline de prospețime, se numără și câteva brand-uri de calitate: Luminita Balazs , Xenia , Guara , Escudo ,Loredana Sandu,  Ioana Samarghitan , Beatrice Marcian ,Liana Szilagyi,  Daspi , Cleopatra Blanuri , Alex Moldovan, Georgeta Surcel, Claudia Suciu cu o inedită prezentare pentru copii,  Magdalena Ionel , Ioana Suteu , Daleea Fashion House, Dana Suarasan , Alina Puscas , Norberto , Mia Ardelean , Delia Lazăr, Paolo Rossi, Piera, Adrian Neacșa.

Ediția din anul 2018 aduce în lumina reflectoarelor modele pregătite la nivel internațional de City Models și vine în fața publicului cu oameni pasionați de ceea ce fac, care au rămas de-a lungul timpului colaboratorii constanţi ai evenimentului dar şi cu nume noi de designeri, invitati speciali, hair-stylişti şi make-up artişti care s-au făcut remarcaţi prin arta lor. Machiajul si coafura vor fi realizate de Rebecca Hrin ( Perfect Look) și Mia Porutiu (Foarfeca de Aur) din Cluj, ambele profesioniste recunoscute şi apreciate, cu numeroase realizări în palmares.

Articolul precedent„Bătaie” pe abonamentele la festivalul UNTOLD 2019! Alte 15.000 de abonamente, vândute în doar câteva minute
Articolul următorTeatru interactiv la Cluj: copilăria lui George Enescu