Consiliul Județean Cluj a aprobat demararea procedurii de achiziție publică a unui imobil care să  găzduiască viitorul SpitalPediatric Monobloc, sursele de finanțare fiind asigurate integral din bugetul propriu.

Decizia inițierii acestui demers a fost luată de plenul forului administrativ județean în baza Raportului întocmit în acest sens de o comisie formată din experți din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Cluj.

Analiza comisiei a relevat necesitatea și oportunitatea efectuării unor cheltuieli în vederea achiziției unui imobil – teren sau a unui teren cu construcție care să îndeplinească toate cerințele pentru edificarea sau modificarea unui imobil existent. De asemenea, comisia constituită prin dispoziția Președintelui Consiliului Județean a propus ca, în cazul în care nu există oferte care să corespundă necesității astfel definite, să fie inițiată o procedură similară pentru achiziționarea unui teren intravilan pe care să fie edificată o construcție care să corespundă din toate punctele de vedere cerințelor europene în materie de furnizare servicii medicale pediatrice în sistem monobloc.

Necesitatea dării în folosință, cât mai urgent posibil, a unui Spital Pediatric Monobloc este determinată, în principal, de faptul că, în momentul de față, Spitalul de Copii își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite, clădirile în cauză fiind vechi, într-o stare precară, o bună parte dintre ele chiar revendicate, ceea ce face imposibilă repararea capitală și modernizarea lor de către Consiliul Județean. Nu în ultimul rând, din cauza acestor inconveniente, există riscul ca, în viitor, instituțiile abilitate să nu mai poată prelungi avizele de funcționare acordate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Articolul precedentJazz in the Street ajunge la a treia ediție din acest an
Articolul următorAlcoolemie record pentru un şofer de 24 de ani! Acesta nu a putut sufla în etilotest