Proiectul de extindere și modernizare, cu fonduri europene, a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost declarat câștigător, a notificat Consiliul Județean (CJ) Cluj. Astfel, Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj va fi modernizată cu bani europeni.

Valoarea totală a investiției care se  va realiza pe o durată de maxim doi ani de zile este de 19.291.848,57 lei, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat este de 98%, respectiv 18.906.012,59 de lei.

Cofinanțarea Consiliului Județean, aceasta este de 2%.

Proiectul de extindere, reamenajare și modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică prevede o extindere a suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Funcțional, viitoarea construcție va fi organizată pe trei compartimente separate în care vor fi amplasate un număr total de 30 de paturi.

Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică cu Compartiment de Toxicomanie funcționează, actualmente, pe strada Ospătăriei f.n. din cartierul Mănăștur, într-o clădire destinată inițial unei foste creșe. Întrucât imobilul a fost construit în alt scop, acesta a devenit, în timp, subdimensionat, cu probleme vizibile în asigurarea și respectarea circuitelor funcționale minime, specifice unei unități sanitare de profil.

Aceasta a fost înființată în 1 martie 2004 și oferă pacienților o gamă largă de servicii, de la examene psihiatrice, psihologice și logopedice, la stabilirea de diagnostice clinice, investigații paraclinice și recuperare psihică. În ceea ce privește Ambulatoriul de Psihiatrie Pediatrică, aici se efectuează consultații de specialitate, dispensarizarea bolnavilor cronici cu eliberarea rețetelor în regim de gratuitate, consiliere psihiatrică familială și individuală, testări psihologice, investigații de laborator, etc.

Articolul precedentTractor în ediție limitată, expus la Agraria – De ce este interesant pentru fanii Universității Cluj
Articolul următorAutomatele de bilete din Cluj-Napoca eliberează deja bilete pentru două călătorii