Echipa clujeană de fotbal american, Cluj Crusaders, a câştigat în acest weekend Finala Campionatului Naţional de Fotbal American, reuşind să îşi apere titlul de campioană en titre. Partida s-a desfășurat la Reșița și s-a încheiat cu scorul de 10-0 pentru clujeni.

Cluj Crusaders au ajuns în RoBowl IX în urma sezonului perfect, unde s-au clasat pe primul loc în sezonul regulat, fără înfrângeri, şi au trecut fără probleme de Bucureşti Warriors, în semifinală.

La Reşiţa, în ultimul şi cel mai important meci din al sezonului  din 2018, “cruciaţii” au reusit să se impună după o confruntare echilibrată cu echipa Bucureşti Rebels. Cu un început de meci greoi şi pe o ploaie torenţială, iscată din senin, Crusaders s-a dovedit a fi mai puternică și eficientă pe parcursul meciului, în timp ce Bucureşti Rebels nu au arătat coeziunea necesară pentru a face față ardelenilor.

În prima parte a meciului, echipa condusă de antrenorul mexican, Rafael Ruiz, a reusit să deschidă scorul prin Laszlo Tamas care a executat un  field goal de la apromaxiv 36 yarzi şi deschizând scorul cu 3 puncte.

Singurul touchdown al Finalei RoBowl IX a fost înscris de clujeanul George Scridon, câteva minute mai târziu, după o pasă aruncată în adâncime de quarterback-ul Paul Cârjă, urmat de extra punctul transformat de numărul 27. Defensiva clujenilor a oprit orice forma de atac venită din partea adversarilor, iar scorul de 10 la 0 a rămas neschimbat până la fluierul final al partidei.

Astfel, Cluj Crusaders au 4 finale câștigate și 7 prezențe din 8 la RoBowl-uri organizate în total, până în prezent, în timp ce Bucureşti Rebels au 3 RoBowl-uri câștigate din 4 finale disputate, 6 RoBowl-uri fiind organizate de la înființarea echipei.

Locul III a fost ocupat de echipa Timişoara 89ers care a învins, în finala mică, echipa Bucureşti Warriors cu scorul 19-7.

 

Articolul precedentAcţiuni ale poliţiştilor clujeni pentru menţinerea ordinii publice
Articolul următorPeste 170 de şoferi amendaţi, weekend-ul trecut, în Cluj-Napoca