Cluj-Napoca și Turda se numără printre orașele care participă anul acesta la competiția „Hai în pauza de mișcare”, parte a programului „Bucurie în Mișcare”.

Programul a derulat în 2012 la inițiativa Asociației 11even din Cluj.

Competiția se va desfășura în perioada 5-15 martie. Scopul acesteia este de a atrage atenția asupra nevoii de mișcare „ca soluție pentru stresul vieții cotidiene” și se adresează persoanelor, organizațiilor și entităților preocupate de sport și de un stil de viață sănătos, care își doresc să aducă în orașul lor festivalul „Bucurie în Mișcare”.

Organizatorii informează că fiecare persoană care a împlinit 16 ani își poate susține orașul în competiție postând pe Facebook și/sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mișcare. Fiecare postare valorează 10 puncte, iar orașele care adună cel mai mare punctaj câștigă un festival „Bucurie în Mișcare”. Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie și presupun, în fiecare oraș, două zile cu zeci de activități în aer liber, demonstrații și concursuri diverse.

Asociația 11even a luat naștere în primăvara anului 2012, din dorința unei echipe cu experiență în marketing, jurnalism și organizare de evenimente de a se implica în proiecte de educație, sport și dezvoltare personală, derulate în mai multe comunități din România.

Pe parcursul anilor de activitate, 11even a lansat o serie de programe cu impact național și chiar internațional.  În cele peste 25 de evenimente de dezvoltare personală 11even Experiences și-au dat întâlnire sute de invitați și mii de participanți. Începând cu anul 2014, Asociația a lansat programul Creatori de viitor, destinat liceenilor cu performanțe deosebite din România și Republica Moldova. Peste 500 de liceeni fac parte azi din această comunitate.

Unul dintre cele mai importante proiecte implementate a fost Cel mai mare 100, organizat în 29 septembrie 2018 în Alba Iulia, cu ocazia Centenarului. Atunci, alături de aproape 5000 de români din peste 70 de localități, 11even a pus România în Guinness World Records, realizând cea mai mare imagine a unei țări formată din oameni.

Articolul precedentAre balta pește la Cluj. Lacurile din Gheorgheni au fost populate
Articolul următorInvitați de pe 4 continente, la o conferință de IT, la Cluj