După ce în 2017 au fost parte a unui scandal-monstru, Noua Dreaptă și organizatorii Cluj-Pride vor avea din nou evenimente autorizate de către Primăria Cluj-Napoca în aceeași zi. Astfel, în 23 iuni, într-o zonă de lângă râul Someș va avea loc Marșul LGBTQ+, în timp ce în piața Avram Iancu, formațiunea Noua Dreaptă organizează o contramanifestație.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Noua Dreaptă a anunțat că s-a aprobat de către Primăria Cluj-Napoca organizarea unui Miting pentru Familie în Piața Avram Iancu din oraș.

„Manifestarea este una în sprijinul familiei și a organizării referendumului pentru definirea căsătoriei în Constituție ca find doar între un bărbat și o femeie, așa cum este menționat și în Codul Familiei. Ne arătăm deranjați de faptul că de ani de zile întreaga clasă politică în frunte cu președintele Klaus Iohannis și liderul PSD, Liviu Dragnea, tergiversează organizarea acestui referendum, neținându-se cont de voința românilor și de democrație”, se arată în comunicat.

Totuși, evenimentul îi vizează și pe participanții la Cluj Pride.

„Totodată, Mitingul pentru Familie va fi și un protest la adresa celei de a doua parade a homosexualilor ce se va organiza în aceiași zi la Cluj […] Condamnăm decizia Primăriei Municipiului Cluj-Napoca de a autoriza această paradă numită <<Cluj Pride>>”

În 2017, Noua Dreaptă a organizat un Marș pentru Normalitate care s-a terminat cu un scandal răsunător, după ce o tânără susținătoare a comunității LGBTQ+ a dorit să ia cuvântul și a sfârșit prin a fi burscată de către ceilalți participanți la miting și, ulterior, ridicată de către jandarmii ce au intervenit în forță pentru a calma spiritele.

Articolul precedentPortretul – robot al atacatorului de la banca din Cluj-Napoca. Suspectul este de negăsit
Articolul următorTăriceanu, primit cu huiduieli la Cluj: „Nu vrem să fim conduși de hoți”