300 de persoane cu spirit vizionar sunt așteptate să participe la competiția internațională Space Apps, desfășurată sub egida Agenției Aerospațiale Americane (NASA).

Evenimentul va avea loc simultan în patru orașe din țară (Iași, București, Cluj-Napoca, și Timișoara ) în perioada 20-21 octombrie 2018, odată cu evenimente din alte 200 de orașe din întreaga lume.

Competiția se adresează oricărui programator, om de știință, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința care se poate implica în rezolvarea provocărilor  propuse de NASA. Agenția Aerospațială Americană încurajează și participarea elevilor sau studenților, dar și a femeilor pasionate de știință, tehnică, inginerie și matematică (STEM), fără a impune limite de vârstă.

În fiecare dintre cele  patru orașe se vor forma jurii care vor include experți și pasionați de știință și astronomie. În urma competiției, fiecare dintre acestea va nominaliza câte două echipe/soluții din fiecare oraș participant care vor intra în procesul de evaluare la nivel internațional coordonat de NASA.

Echipele preselectate vor avea la dispoziție până la o săptămână să creeze câte un video de 30 de secunde prin care să își prezinte proiectul, urmând ca finaliștii pentru premiile globale să fie anunțați în maxim șase săptămâni după concursul local, Ulterior, NASA va anunța marele câștigător în ianuarie 2019.

 

Articolul precedentUn bărbat a murit pe A3 după ce a căzut în gol de la 12 metri
Articolul următorCalificarea vine de la Cluj. Tineretul, la un pas de visul unei generații