Clujul este promovat în aceste zile la cel mai important târg de turism din lume. Este vorba de Târgul Internațional de Turism din Berlin (ITB). Clujul își promovează festivalurile precum Untold, TIFF sau Electric Castle, patrimoniul istoric, Salina Turda, dar și obiective precum Parcul Natural Apuseni, Cheile Turzii sau cascada de la Răchițele. Județul este reprezentat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Cluj.

Pe parcursul celor cinci zile dedicate acestui eveniment, reprezentanții CNIPT Cluj vor oferi informații și sfaturi cu privire la cele mai atractive și reprezentative obiective și zone turistice din județul Cluj, evenimente de talie internațională, activități de recreere sau posibilități de cazare și agroturism. În același timp, ei vorurmări și la această ediție stabilirea de noi contacte și oportunități de promovare a județului Cluj, în vederea valorificării și dezvoltării polivalente a Clujului ca destinație turistică precum și al introducerii acestuia în cadrul unor circuite și oferte personalizate.

ITB Berlin este un eveniment de mare anvergură organizat anual în capitala Germaniei. Acest târg de turism prezintă o gamă complexă de produse și servicii elaborate de către diverși actori principali din domeniul turismului, precum agenții turistice, platforme de marketing turistic, hotelieri, instituții specializate de educație și formare profesională în domeniul serviciilor ospitaliere, asociații și organizații de turism, tehnologie de călătorie sau sisteme de rezervare.

ITB Berlin 2019 are loc în perioada 6 – 10 martie, în cadrul centrului expozițional Messe Berlin. În anul 2018, un număr de 10.000 de companii și organizații din 186 de țări au fost prezente la această manifestare, promovând servicii, produse și destinații pentru un număr de 170.000 de vizitatori, inclusiv 110.000 de delegați de profil.

Articolul precedentNoi semafoare în municipiul Cluj-Napoca
Articolul următorLa 19 ani a fost prins de trei ori la volan, deşi nu deţine permis de conducere