În perioada 4-5 iulie clujenii vor putea să vadă în Cluj-Napoca expoziția Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România. Expoziția va fi găzduită în galeria comercială Platinia din Calea Mănăștur nr. 2 – 6 și va fi deschisă între orele 10:00 și 19:00.

Scopul expoziției este acela de a sublinia importanța antreprenoriatului pentru economia României, dar mai ales de a sărbători spiritul antreprenorial autohton, cu ocazia Centenarului. Expoziția este disponibilă și electronic.

Muzeul ilustrează, în trei perioade istorice din ultimii 100 de ani, 30 de povești antreprenoriale: 10 antreprenori din perioada 1918 – 1945 (secțiunea Fondatori), 10 povești românești de succes de după 1989 (secțiunea Contemporani) și alți 10 antreprenori care au regândit regulile jocului (secțiunea Noua generație).

Pe lângă poveștile lor, mare parte dintre antreprenori au împrumutat Muzeului obiecte personale, cu valoare sentimentală pentru ei sau pentru povestea lor de business;

„Ne-am dorit foarte mult să aducem Muzeul antreprenoriatului la Cluj-Napoca, pentru că aici a început și povestea antreprenorială a CITR Group. Ceea ce am învățat în cei 20 ani de experiență în management de criză a echipei noastre și în lucrul cu antreprenori în dificultate este că antreprenoriatul este, prin excelență, despre momente de cumpănă. Este despre cei care au curajul de a recunoaște când trec prin dificultăți, identifică soluții, văd calea printre obstacole și inspiră, astfel, pe cei din jur să continue. Aceștia sunt antreprenorii care au impact asupra economiei locale, iar Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România le este dedicat”, a subliniat Vasile Godîncă-Herlea, CEO CITR, parte a CITR Group.

 

 

Articolul precedentRestricţii de circulaţie în Cluj cu ocazia Street Food Festival
Articolul următorAcțiune de dezinsecție pe domeniul public și privat