De miercuri dimineaţă, cea mai mare parte a ţării intră sub atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică. Potrivit meteorologilor, sunt prognozate frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului. 

Potrivit meteorologilor, de miercuri, 20 mai, începând cu ora 8.00 şi până joi, 21 mai, ora 18.00, va intra în vigoare o nouă avertizare Cod Galben ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate

În acest interval, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60-70 km/h, grindină și averse torențiale.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 litri pe metrul pătrat și local 40-60 litri pe metrul pătrat, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali”, spun reprezentanţii ANM.

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentFOTO | Accident în Cluj-Napoca! O asistentă medicală a fost rănită după impactul dintre o ambulanţă şi un autoturism 
Articolul următorFOTO | Judeţul Cluj are trei municipii în care au fost achiziţionate autobuze electrice