Administrația Natională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de vreme rea, care afectează aproape toată țara. Avertismentul este valabil, de sâmbătă, 18 mai 2019, până marți dimineața, 21 mai 2019, la ora 10.00.

Atfel, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis  două atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Hunedoara, Bihor, Sălaj şi Cluj, valabile până la ora 24:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Barcău – bazin superior şi mijlociu, Crişul Repede – bazin superior şi mijlociu, judeţele Bihor, Sălaj, Cluj.

Articolul precedentNoaptea albă a muzeelor. Vezi ce muzee poți vizita în Cluj
Articolul următorTraian Băsescu: Federația Rusă amenință securitatea Uniunii Europene