20 de locatari ai unui bloc de locuințe din Cluj-Napoca sunt prinși în clădirea al cărui subsol a luat foc, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Potrivit autorităților, evacuarea imobilului este îngreunată de fumul gros din clădire, astfel că persoanele au rămas captive în imobil. Șase persoane au reușit autoevacuarea, iar 11 au fost ajutate de către echipajele de pompieri.

ISU a anunțat instituirea codului roșu de intervenție, la fața locului fiind deplasate numeroase echipaje pentru asistență medicală și stingere a incendiului.

„Incendiul a izbucnit la subsolul unei clădiri, regim de înălțime P+10, 25 persoane s-au auto-evacuat, 20 persoane au fost evacuate de pompieri (10 cu autoscara și 10 pe casa scărilor), 13 persoane au primit asistență medicală de urgență, dar niciuna nu a fost transportată la spital. La fața locului au intervenit 2 autospeciale pentru stingerea incendiilor, o platforma pentru intervenții la înălțime, 5 echipaje medicale (2 SMURD, 3 SAJ) + autospeciala pentru transportul de persoane și victime multiple. Au intervenit 8 Pompieri, 16 paramedici și personal medical. De asemenea au fost prezente echipaje de la poliție, SVSU Cluj-Napoca, echipele de intervenție ale furnizorilor de utilități”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj pentru publicația Transilvania Reporter.

Articolul precedentConsiliul Județean Cluj intenționează să atragă finanțare europeană pentru modernizarea infrastructurii medicale recuperatorii
Articolul următorUn alt spital din Cluj va fi modernizat pe bani europeni