Comisarul european pentru economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel, s-a întâlnit în această seară cu reprezentantele organizației de femei a UDMR. La întâlnire au participat 20 de femei de afaceri, membre ale UDMR, din județele Cluj, Mureș și Bihor.

Tema întâlnirii a fost încurajarea antreprenoriatului feminin în domeniul IT. Președinta organizației de femei a UDMR, senatoarea Rozalia Biro, este de părere că femeile sunt subreprezentate în acest domeniu, în continuă expansiune la nivel european. Ea crede că una dintre soluțiile la această problemă ar fi atragerea de eleve și studente care să își construiască o carieră în acest domeniu.

Rozalia Biro a anunțat că Mariya Gabriel a acceptat să patroneze o competiție națională dedicată elevilor de liceu care au competențe în domeniul tehnologiei digitale. În fiecare județ, vor fi aleși câte doi câștigători: o elevă și un elev, pentru că UDMR dorește să promoveze și egalitatea de gen, a declarat Rozalia Biro.

La rândul ei, fostul vicepremier Csilla Hegedus a declarat că i-a cerut comisarului european să mențină fondurile de dezvoltare regională. De asemenea, i-a solicitat să reducă birocrația referitoare la accesarea fondurilor europene. O altă solicitate a fost alocarea în continuare de fonduri europene pentru start-up-uri î domeniul digital.

Comisarul european le-a asigurat pe reprezentantele UDMR că va milita pentru menținerea fondurilor pentru dezvoltare regională. De asemenea, Mariya Gabriel a confirmat că vor fi fonduri europene dedicate special start-up-urilor tehnologice și antreprenoriatului feminin.

Articolul precedent197 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române
Articolul următorFOTO | Angajaţii Primăriei Cluj-Napoca au donat sânge