Un nou comitet de urgență a fost convocat, joi, la sediul MAI.

Comitetul de Urgență a început la ora 19.00. Întrunirea vine pe fondul creșterii alarmante a cazurilor de infecție cu COVID-19: BILANȚUL OFICIAL a urcat la 59 de bolnavi. 

La ședință, premierul interimar Ludovic Orban a făcut câteva recomandări cetățenilor, cerându-le să fie responsabili.

VIDEO pe realitatea.net

”Nu trebuie să exagerăm pericolul. Măsurile sunt luate pentru a reduce cât mai mult posibilitatea de infectare. Am avut parte de foarte multe declarații iresponsabile, de știri false.

Structurile ierarhice trebuie să funcționeze. Cei care sunt în puncte de conducere dau dispoziții, ele trebuie respectate”, a declarat Ludovic Orban.

La rândul său, Victor Costache a dat citire unui ordin pe care l-a emis joi.

”În momentul de față, au fost oprite la granția României mai multe TIR-uri cu zeci de tone de medicamente și materiale sanitare care ar fi fost scoase prin export paralel. Am emis acest Ordin astăzi: Se suspendă temporar distribuția în afara teritoriul României, pe o perioadă de 6 luni de la data intrătii în vigoare a prezentului Ordin, a medicamentelor cuprinse în catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România. În condițiile crizei COVID, datorită lipsei medicamentelor și materialelor sanitare de pe piața din Europa erau foarte multe consumabile care ar fi fost scoase din România”, a precizat Victor Costache.

Marcel Vela a anunțat punctele de fruntieră care se închid, conform hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență.

”Pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic, urmează să fie închise temporar, câteva puncte de trecere în care în prezent se înregistrează un trafic redus”, a declarat Marcel Vela.

Astfel, se închid puncte de trecere a frontierei cu Serbia, Republica Moldova și Ungaria.

Articolul precedentPersoană din judeţul Cluj amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu
Articolul următorCOLUMBIA a decretat starea de ”urgenţă sanitară” din cauza noului coronavirus