Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a primit premiul pentru „Cel mai eficient operator de transport urban din România”.

Distincția a fost oferită în cadrul Conferinței Naționale a Transportatorilor de Persoane, eveniment la care au participat toate marile companii publice și private de profil care activează în marile orașe ale țării. în urma unei analize riguroase.

Potrivit reprezentantilor CTP, respectiva analiza a vizat companiile publice și private din marile orașe ale României: Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Craiova, Baia Mare, Arad etc. Societatea de Transport Public din Capitala României nu a participat la conferința națională și nici la procedura de analiză.

Obținerea acestei distincții este un motiv în plus pentru CTP de a continua procesul de modernizare și ecologizare, cu susținerea atât de puternică a Primăriei și Consiliului Local Cluj Napoca și în baza strategiei noastre comune, care are drept obiectiv prestarea serviciului public de persoane la cele mai înalte standarde europene pentru a crește calitatea vieții clujenilor și locuitorilor din zona metropolitană”, sustin reprezentanții CTP Cluj.

Criteriile care au stat la baza acordării distincției au fost: rezultatele financiare la finalul anului 2018; portofoliul și capacitatea materială, logistică și tehnică de a presta serviciul public/privat de transport de persoane; nivelul modernizării flotei de transport și a serviciilor oferite călătorilor; orientarea ecologică a companiilor și procentul mijloacelor de transport ecologice (autobuze electrice, troleibuze, tramvaie și autobuze cu motoare Euro 6) din dotarea flotelor de deținute de operatorii de transport de persoane.