Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a anunțat faptul că, începând cu 29 octombrie 2018, compania low-cost Wizz Air va opera zboruri către, Liverpool, din Marea Britanie.

Liverpool este unul dintre cele mai populare orașe din Marea Britanie, port la Marea Irlandei, recunoscut în special pentru performanțele echipelor de fotbal, FC Liverpool și FC Everton, și a faptului că acolo s-a format legendara trupă The Beatles. Cu o istorie de peste 700 de ani, Liverpool are o moștenire culturală considerabilă și găzduiește, printre altele, cea mai mare catedrală anglicană din Marea Britanie și prima bibliotecă publică. Noua destinație anunțată este al patrulea oraș englezesc disponibil în rețeaua extinsă WIZZ, care oferă acum 144 de rute către 22 de țări din întreaga Europă și dincolo de granițele ei.

Astfel, ca parte a strategiei sale de dezvoltare, Wizz Air continuă extinderea rețelei de rute pe Aeroportul Cluj, asigurând conexiunea cu o nouă destinație a Regatului Unit, respectiv Liverpool, care se alătură celor operate în prezent, Doncaster Sheffield și Londra Luton, respectiv anunțate spre operare, Birmingham.

Zborurile de legătură dintre cele două mari orașe, vor fi operate cu o aeronavă Airbus A320, având o capacitate de 180 locuri, cu două frecvențe săptămânale, în zilele de luni și vineri, din data de 29 octombrie 2018, după următorul program:

Ruta

Zile de operare

Orele de operare

Debut rută

Cluj-Napoca-Liverpool    

Luni, Vineri

  18:05 ( CLJ )  –

           19:10 (LPL)

29 octombrie 2018

Liverpool- Cluj-Napoca  

19:40 (LPL) –

           00:45 (CLJ)

 

Articolul precedentAutostrada Turda – Aiud va fi deschisă săptămâna viitoare! Este vorba de 28 de kilometri
Articolul următorDouă localități clujene vor fi racordate la apă după o investiție de 8,5 milioane de lei