Consiliul Județean Cluj a reluat, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 107M. Acestea vizează sectorul în lungime de 42 de kilometri ce traversează localitățile Luna de Sus, Vlaha, Săvădisla, Lita, Liteni, Săcel, Băișoara, Iara, Surduc, Buru, până la limita cu județul Alba.

În această etapă se realizează șanțuri și șanțuri betonate, casete în vederea lărgirii căii de rulare, pe anumite sectoare, dar și lucrări la nu mai puțin de șapte poduri. Dintre acestea, patru poduri vor fi complet noi, prin demolarea celor vechi, iar trei vor fi reabilitate și modernizate.

Reamintim în acest context faptul că, de la reluarea lucrărilor ulterior rezilierii contractului cu primul executant, a fost deja așternut primul strat de asfalt pe 22 de kilometri iar pe opt kilometri a fost așternut și cel de-al doilea strat, cel de uzură.

De asemenea, au fost executate circa 60 de accese la proprietăți, pe raza localităților Buru și Surduc, acostamente pe o lungime însumată de peste 17 kilometri și au fost montate 23 de podețe tubulare noi.

În valoare de 62.247.228 lei, fără TVA, investiția este finanțată atât din fonduri europene cât și din bugetul județului. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna august 2023.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentCinci clujeni, pe podiumuri, la Cupa ”Dan Căpitan”
Articolul următorSprijin financiar în valoare de peste 15,82 milioane lei pentru crescătorii de animale