Ieri, în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii clujeni, împreună cu specialiști din cadrul altor structuri, au organizat o acțiune și au efectuat controale pe şantierele de construcţii situate pe străzile Frunzişului şi Eugen Ionesco din municipiul Cluj – Napoca.

La acţiune au participat și poliţişti din cadrul serviciilor județene de investigații criminale, ordine publică și criminalistică. Alături de aceștia, au fost angrenați reprezentanți din cadrul Poliției Locale, Serviciului pentru Imigrări, Ocolului Silvic Cluj, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat în Construcţii Cluj.

Acţiunea a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor; menţinerea ordinii şi liniştii publice; prevenirea şi descoperirea persoanelor care comit infracţiuni şi contravenţii; prevenirea şi combaterea muncii la negru şi a migraţiei ilegale, verificarea respectării normelor de securitate în muncă, depistarea şi cercetarea persoanelor urmărite şi  depistarea construcţiilor ilegale.

În cadrul acţiunii, au fost legitimate 122 de persoane, au fost verificate 5 utilaje de construcţii şi 6 avize de însoţire a materialului lemnos.

Pentru clarificarea anumitor aspecte, 8 societăţi comerciale au fost invitate la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă cu documentația specifică.

La acțiune au participat și jandarmi.

Imagine

Articolul precedentTâlhărie într-un hotel din Dej! Un tânăr din Piatra Neamț a rămas fără 80 de lei
Articolul următorClujul se pregătește pentru un eveniment complex de recrutare în tehnologie