Copiii proveniţi din medii defavorizate și găzduiți de Asociația Sfânta Veronica Dumbrava au primit o vizită specială în pragul sărbătorilor pascale. Mai exact, aceștia au fost vizitați de elevii Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Elevii școlii clujene au continuat, astfel, un proiect umanitar început în anul 2010 și au venit în ajutorul celor 122 de copii și tineri de la Dumbrava.

„Pe lângă dulciurile și articolele sportive pregătite pentru aceștia, elevii le-au oferit și o alternativă pentru viitor, prezentându-le profesia de polițist, pentru a le insufla ideea că, dacă își doresc cu adevărat, și ei pot să devină polițiști”, informează reprezentanții Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Activitățile au fost împărțite pe trei categorii de public. Pentru copiii cu vârsta de până la 10 ani au fost pregătite jocuri preventive interactive legate de poliția rutieră, micuții fiind chiar puși în postura de a dirija traficul și pietonii. Copiilor cu vârste între 10 și 15 ani le-au fost prezentate câteva aspecte incitante din activitatea unui polițist criminalist.

 

SURSĂfoto: reintregirea.ro
Articolul precedentAu început lucrările de asfaltare a drumului din Ciurila
Articolul următorVIDEO | Un profesor din Gherla a primit premiul naţional „Mentor pentru excelență în educație”