Exporturile de mobilă românească în Occident au crescut cu aproximativ 10 la sută, comparativ cu anul 2018. Principala piață de destinație a mobilei românești este în continuare Germania, pe care există o tendință de creștere. Pe alte piețe importante, precum Franța sau Italia, există tendință de stagnare sau chiar de scădere ușoară, reiese din datele furnizate de patronate.

Mobilierul reprezintă unul dintre produsele românești care se bucură de succes pe piețele externe. Motivul este reprezentat de un raport foarte bun calitate – preț. De asemenea, producătorii români de mobilă știu să se adapteze gusturilor în schimbare ale clienților străini, spune directorul unei fabrici de mobilă din Câmpeni, Sorin Sălăgean.

În acest an, există posibilitatea ca valoarea exporturilor de mobilă să depășească în mod semnificativ pragul de 2 miliarde de euro. Principala piață de export pentru mobila românească rămâne Germania, unde, în prima jumătate a anului, a existat o creștere cu 17 la sută a valorii exporturilor, comparativ cu primele șase luni ale lui 2018. În topul țărilor care importă mobilă românească se mai află Franța, Italia, Slovacia, Cehia și Marea Britanie.

Articolul precedentAsistent social atacat cu un cutter! Agresorul a sunat la 112 şi i-a aşteptat pe poliţişti
Articolul următorZiua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități | Evenimente organizate la Cluj