Ministerul Educației a modificat calendarul unor probe de la examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat, cu doar o lună înainte de startul acestora. Schimbarea a fost operată pe ultima sută de metri, după ce s-a constatat că perioada alocată unei probe de la EN se suprapune peste cea alocată unei probe de BAC. 

 

Misterul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor de timp atât pentru proba de evaluare a competențelor digitale, cât și pentru cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, potrivit Edupedu.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că proba scrisă la Limba română de la Evaluarea Națională 2022 se suprapune cu perioada în care elevii de clasa a XII-a susțin competențele digitale de la examenul de Bacalaureat.

 

Calendarul examenelor este un act legislativ, stabilit prin ordin de ministru, iar nota este un act administrativ, potrivit edupedu.

Potrivit notei, evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internaționă (proba C) se va face între 13 și 16 iunie. Evaluarea competentelor digitale – proba D va avea loc în perioada 8-10 iunie 2022.

 

Inițial, proba competentelor digitale (proba D) era programată în perioada 9-10 iunie, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) avea loc între 13 și 15 iunie.

Decalarea a fost solicitată pentru că multe școli au probleme de spațiu și de personal pentru a organiza în paralel cele 2 probe.

 
Articolul precedentPeste 7.700 de ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore
Articolul următorHackerii pro-ruşi de la Killnet cer eliberarea românului reţinut în Marea Britanie: Ei ameninţă că vor DISTRUGE România