Asociația Club Sportiv “Badminton Club Cluj”, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj organizează, în perioada 7-9 iunie 2019 ediția a VI-a a Cupei Clujului Titan Machinery la badminton.

Evenimentul sportiv se va desfășura la Sala Sporturlor Horia Demian din Cluj-Napoca, vineri, 7 iunie 2019, de la ora 14:00 până la orele 22:00. Sâmbăta vor fi meciuri non-stop pe toate cele 7 terenuri între orele 8:30 și 19:30. Duminică concursul începe tot de la ora 8:30, iar finalele sunt planificate începând cu ora 11:00. Festivitatea de premiere va avea loc imediat după finală, adică în jurul orei 16:00.

Astfel, la Cluj-Napoca vor fi prezenți peste 100 de sportivi de la cele mai importante cluburi sportive de badminton din Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, București, Copșa Mică, Deva, Iași, Timișoara și Tîrgu-Mureș. De asemenea, vor fi prezenți sportivi din Franța, Spania și Republica Moldova.

Competiția se adresează jucătorilor de badminton din România și din străinătate, și se va desfășura la următoarele probe:

  • simplu masculin (MS),
  • dublu masculin (MD),
  • simplu feminin (WS),
  • dublu feminin (WD),
  • dublu mixt (XD).

Competiția are categoriile  „Open”, „A”, „B”, „C”, „+40 și „+50”.

În cadrul competiției pot participa și copii, respectiv începători la simplu băieți, simplu fete și dublu la categoria „Copii și începători”. La fiecare categorie vor fi organizate grupe preliminare, din care se vor califica în etapele eliminatorii primii doi clasați, sau dacă numărul participanților la o probă este de 4-5 se va juca în sistemul “fiecare cu fiecare”. Meciurile se desfășoară după sistemul cel mai bun din trei seturi. Un set este câștigat de sportivul(a)/perechea care ajunge primul/prima la 21 de puncte, conform regulamentului oficial al jocului de badminton.

„Badmintonul, cunoscut mai mult ca o activitate recreativă practicată la plajă sau în aer liber, este în același timp un sport extrem de solicitant, care dezvoltă toate calitățile motrice. Este ușor de practicat, accesibil oricărei categorii de vârstă și nu presupune contact cu adversarul, lucru care elimină apariția anumitor tipuri de accidente. Sportul cu fluturașul dezvoltă în același timp atenția, mobilitatea, viteza de deplasare și luarea deciziilor într-un timp foarte scurt, dezvoltă personalitatea, spiritul de echipă și, nu în ultimul rând, rezistența organismului la efort”, precizează organizatorii.

 

Articolul precedentCluj-Napoca, primul oraș din Estul Europei finanțat de către programul Urban Innovative Actions
Articolul următor„Music to My Eyes” la Filarmonica din Cluj