Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează ṣi în acest an cursul gratuit de antreprenoriat social pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 ṣi 20 de ani „Provoacă viitorul: fii antreprenor!”. Evenimentul va avea loc în perioada 15 octombrie – 16 noiembrie 2018, la American Corner Cluj-Napoca, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Instruirea se va desfăşura în limba română, prin două serii de cursuri a câte 20 de locuri fiecare – în intervalul 15 – 26 octombrie 2018 are loc seria I, iar în perioada 5 – 16 noiembrie 2018 urmează seria a II-a. Cursurile vor avea loc zilnic, de luni până vineri, între orele 16.00-19.00.

Înscrierile se fac până miercuri, 10 octombrie 2018, prin completarea formularului următor: https://goo.gl/NDJCeq.

 Informaṭii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0264-430323, în zilele de luni, marṭi, miercuri ṣi vineri în intervalul orar 8.00-16.00, iar joia de la 10.00 la 18.00, sau la adresa de e-mail [email protected].

Iniṭiativa se află în al patrulea an de la demarare ṣi urmăreṣte dezvoltarea de abilităţi antreprenoriale la tineri cu vârsta între 14 şi 20 de ani, cuprinşi sau nu într-o formă de învăţământ, prin familiarizarea cu domeniul antreprenoriatului, al antreprenoriatului social ṣi al managementului de proiect, precum și dezvoltarea creativităţii şi a spiritului inovator.

De asemenea, inițiativa vizează creşterea gradului de conştientizare a apartenenţei la o comunitate ṣi a gradului de implicare socială, cunoaşterea mijloacelor de îmbunătăţire a contactului cu comunitatea, identificarea problemelor comunităţii şi oferirea de soluţii pentru rezolvarea acestora.

Tinerii vor învăṭa cum să iniṭieze ṣi să dezvolte o afacere ṣi să se implice în viaṭa comunităṭii, cunoṣtinṭele teoretice fiind puse în practică prin realizarea ṣi implementarea de proiecte. Participanṭii vor primi o diplomă la încheierea programului de instruire, în urma prezentării modului de implementare a proiectului elaborat.

Articolul precedentFOTO | Accident mortal provocat de un bărbat beat şi fără permis de conducere
Articolul următorConcert aniversar la Cluj-Napoca – 175 de ani de la înființarea corului bărbătesc din orașul înfrățit Köln