Joi, 18 aprilie 2019, de la ora 16:00, Gaudeamus organizeză o întâlnire în cadrul căreia se va vorbi despre cărți și despre cine își face cuib între coperțile lor.

Invitatul special al evenimentului este cunoscutul om de radio clujean, Tudor Runcanu. Acesta va susține o lectură publică, o dezbatere și va acorda și autografe în cadrul unei sesiuni destinate acestui lucru.

Runcanu va vorbi pe marginea volumului său ”Cuibul Bufniței”, o carte cu ”destule accente autobiografice”, așa cum spune chiar autorul, care a fost lansată în noiembrie, la Cluj.

”Cuibul Bufnitei” e o carte la care Tudor Runcanu spune că a lucrat multă vreme și este mult mai complexă decât celelalte proiecte literare de până acum. ”Cartea e o poveste cu destule accente autobiografice, existind personaje care au existat cu adevarat. Actiunea am plasat-o intr-un orasel transilvan, usor de descifrat datorita reperelor, in Sighisoara, orasul unde am crescut si am trait cea mai frumoasa perioada a vietii, cea de pina la inceputul scolii, cind am ajuns la Cluj. Exista accente de fantastic, de discurs oniric, am incercat sa scriu cit mai simplu si cu umor atunci cind povestea mi-a permis-o”, a declarat autorul.

Tudor Runcanu a absolvit sectia de teatrologie a Facultății de Teatru din Cluj, în anul 1995. Primele versuri le-a publicat în revista Tribuna, în toamna lui 1988. Pe lângă activitatea literară, Runcanu s-a ocupat și de muzică. Este membru fondator al trupei Hara, alături de care a lansat albumul Aiurea în 2001. El este cunoscut pentru activitatea sa din radioul clujean. Timp de 10 ani a făcut parte din echipa CD Radio, primul radio privat din Cluj, dar a lucrat și la Radio Guerilla și Radio Cluj. În prezent lucrează la EBS Radio.

Articolul precedentMuzica avangardistă a ansamblului Hyperion poate fi ascultată la Casa Tranzit
Articolul următorConsiliul Județean Cluj, alocări aproape duble din buget, față de 2018, la capitolele dezvoltare, drumuri județene și infrastructură sanitară