Memorialul Gherla organizează de 8 Martie, de la ora 18.00, la Muzeul Etnografic, conferința „Flori în zeghe – Femei în închisorile comuniste”.

Evenimentul se vrea a fi o manifestare dedicată Zilei Deținuților Politici Anticomunști și are două invitate speciale: Doina Jela – publicist, și Niculina Moica, fost deținut politic.

Sâmbătă, 9 martie, de sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici și, totodată, Ziua Deținuților Politici Anticomuniști, la Mânăstirea Sfinții 40 de Mucenici – Memorialul Gherla, pe Dealul Cărămidăriei, lângă „Cimitirul cu cruci”, mitropolitul Andrei al Clujului va oficia, de la ora 9:30, Sfânta Liturghie, urmată de o slujbă de pomenire a celor care au suferit la Gherla și în celelalte închisori comuniste din țară.

Zilele Memorialului Gherla se vor încheia duminică, 10 martie, cu un concert special de muzică străveche, susținut de cunoscutul rapsod din Țara Lăpușului, Nicolae Pițiș. Concertul se va desfășura de la ora 18:00, la Escape Events, din Gherla, iar intrarea este liberă.

Articolul precedentMinistrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va verifica stadiul lucrărilor de pe șantierele loturilor de autostradă Iernut – Chețani și Chețani – Câmpia Turzii
Articolul următorFOTO | Minoră de 16 ani dată dispărută! Dacă o vedeţi, sunaţi de urgenţă la 112