Bienala de Arhitectură Transilvania- BATRA 2019 continuă la Cluj-Napoca până la finalul acestei săptămâni, cu o mulțime de evenimente atât pentru publicul specializat, cât și pentru opinia publică în general: de la seri de film, consultanță gratuită cu arhitecții, prezentări, workshop-uri și expoziții, până la o amplă masă rotundă cu toți membrii societății implicați, interesați de peisajul construit contemporan și viitoarele forme ale sale.

Unul dintre evenimentele cu o importanță majoră este ”Programul național de restaurare: spre o abordare bazată pe calitate arhitecturală” (BATRA event powered by Lasselsberger-Knauf). Este vorba de o prezentare publică susținută de arhitectul Ștefan Bâlici, directorul Institutului Național al Patrimoniului, care va avea loc miercuri, 20 noiembrie, de la ora 17.30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

”Avem un instrument național pentru finanțarea restaurării monumentelor din România și zeci de întrebări care circulă în mediile specializate, fără a-și găsi foarte ușor răspunsul. Ce înseamnă Programul Național de Restaurare, care sunt prioritățile de astăzi ale acestui program și ce aduce el nou în termeni de principii, reguli de funcționare și de rezultate dorite? Arh. Ștefan Bâlici pune în discuție detaliile mai puțin cunoscute ale PNR 2019, noua paradigmă în care acest program funcționează și impactul pe care l-ar putea avea, în proiectele de restaurare, cele câteva noi criterii de calitate arhitecturală devenite obligatorii în PNR”, transmit reprezentanții INP.

Articolul precedentExperiment: taxiurile au voie să circule pe banda dedicată transportului în comun de pe Bulevardul Nicolae Titulescu
Articolul următorȘcoala de Matematică Clujeană la 100 de ani