Barbora Krejcikova și Emma Răducanu vin la Cluj.

Peste 30 de jucătoare din top 100 WTA și două campioane de Grand Slam vor fi pe tabloul principal la Cluj-Napoca: Barbora Krejcikova și Emma Răducanu.

Barbora Krejcikova este una dintre prezențele spectaculoase la Transylvania Open. Campioană la Roland-Garros în 2021 și fostă numărul 2 în lume, Barbora ocupă acum locul 26 în clasamentul de simplu. Ea este proaspătă campioană de dublu la US Open, alături de Katerina Siniakova. Cele două și-au completat astfel mult doritul Career Golden Slam, adică au câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam, plus medalia olimpică de aur la Tokyo. Ele au câștigat, de asemenea, și WTA Finals 2021 la dublu.

Emma Răducanu este, din nou, prezentă pe tabloul turneului de tenis din Cluj care va avea loc în 8-16 octombrie, în BT Arena. Campioana US Open 2021 s-a simțit excelent la prima ei participare la Cluj, când a reușit să ajungă în sferturile de finală. După un sezon plin cu experiențe valoroase, Emma e gata de un nou început.

De pe tabloul Transylvania Open WTA250 nu lipsesc jucătoare românce din top 100 WTA. Irina Begu, locul 41 mondial, Ana Bogdan, locul 65 mondial și Jaqueline Cristian, locul 87 mondial, sunt primele care au confirmat prezența la turneul de tenis din Cluj.

Irina Begu are unul din cele mai bune sezoane din ultimii ani, apropiindu-se de revenirea între primele 30 de jucătoare ale lumii. Irina a câștigat al cincilea titlu al carierei anul acesta, și primul după cinci ani, după o minunată victorie la Palermo. A mai jucat, de asemenea, o semifinală la St. Petersburg și a ajuns până în optimi de finală la Roland-Garros și în turul al treilea la Wimbledon.

Ana Bogdan a bifat o premieră în sezonul 2022, jucând prima ei finală de turneu WTA, la Varșovia. Imediat după aceea, a câștigat titlul WTA 125k de la Iași. Tot anul acesta a mai câștigat un turneu ITF la Andrezieux-Boutheon.

Jaqueline Cristian revine la Cluj-Napoca după ce a jucat sferturi de finală la prima ediție a Transylvania Open, învinsă atunci de Simona Halep. În săptămânile care au urmat, Jaqueline a jucat și prima finală a carierei la Linz, a obținut prima victorie pe tabloul principal al unui Grand Slam, iar apoi a gestionat o pauză lungă de șase luni, din cauza unei accidentări. Unul dintre obiectivele ei declarate este să câștige primul titlu al carierei.

Transylvania Open WTA250 revine la Cluj după o primă ediție de succes organizată în 2021, când turneul de tenis din Cluj-Napoca și-a câștigat locul în calendarul oficial al Women’s Tennis Association.

Transylvania Open va avea loc în 8-16 octombrie, pe hard, în sala polivalenta BT Arena din Cluj-Napoca pe cele două terenuri care vor fi amenajate: Terenul Central și Terenul 2. Turneul va începe cu două zile de calificări, în cadrul cărora jucătoarele se vor întrece pentru unul din cele șase locuri libere din optimi. Primele 21 de jucătoare potrivit clasamentului mondial vor intra direct pe tabloul principal Transylvania Open. Pentru turneul din Cluj au fost rezervate patru wild cards și un Special Exempt (SE). Emma Răducanu și Jaqueline Cristian vor intra direct pe tabloul principal datorită wild cardurilor acordate de turneul de la Cluj-Napoca.

Tabloul principal Transylvania Open 2022:

 1. KREJČÍKOVÁ, BARBORA (CZE)– 26 WTA
 2. BEGU, IRINA-CAMELIA (ROU)– 41 WTA
 3. POTAPOVA, ANASTASIA– 45 WTA
 4. KALININA, ANHELINA (UKR)– 47 WTA
 5. BONDAR, ANNA (HUN)– 52 WTA
 6. KOSTYUK, MARTA (UKR)– 54 WTA
 7. PAOLINI, JASMINE (ITA)– 55 WTA
 8. BRONZETTI, LUCIA (ITA)– 57 WTA
 9. SIEGEMUND, LAURA (GER) – 57 WTA (SR)
 10. SORRIBES TORMO, SARA (ESP) – 58 WTA
 11. WANG, XIYU (CHN)– 60 WTA
 12. PARRIZAS DIAZ, NURIA (ESP)– 63 WTA
 13. LI, ANN (USA) – 64 WTA
 14. BOGDAN, ANA (ROU)– 65 WTA
 15. MARTINCOVA, TEREZA (CZE) – 66 WTA
 16. LINETTE, MAGDA (POL)– 67 WTA
 17. PARRY, DIANE (FRA)– 71 WTA
 18. JUVAN, KAJA (SLO)– 72 WTA
 19. NIEMEIER, JULE (GER)– 73 WTA
 20. SHERIF, MAYAR (EGY)– 74 WTA
 21. KRUNIC, ALEKSANDRA (SRB)– 75 WTA
 22. RADUCANU, EMMA (GBR)– 83 WTA (WILD CARD)
 23. CRISTIAN, JAQUELINE (ROU)– 87 WTA (WILD CARD)

Biletele pentru Transylvania Open WTA250 au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de pe site-ul entertix.ro. Copiii cu vârsta de sub 6 ani au acces gratuit la turneu, cu condiția să fie ținuți în brațe de adulții care îi însoțesc.

În cadrul turneului Transylvania Open WTA250 din octombrie 2022 vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentSe înfiinţează poliţia termometrului? Kelemen Hunor: Comisia Europeană poate recomanda cât curent sau gaz să consumăm, dar fără obligativitate
Articolul următorAPP somează Parlamentul „să renunțe la creșterile salariale nesimțite pentru președinte, miniștri și parlamentari: „Să ceară SCUZE poporului român!”