Două echipamente medicale ultraperformante noi au fost achitiţionate pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, de către Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Este vorba despre un aparat de anestezie și un ecograf portabil pentru musculoscheletal. Aparatul de anestezie asigură desfășurarea în condiții de maximă siguranță a intervențiilor chirurgicale și a procedurilor de anestezie-terapie intensivă pentru specialitățile ortopedie și traumatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie plastică și microchirurgie reparatorie, precum și chirurgie oncologică. Ecograful portabil pentru musculoscheletal este strict necesar în investigarea pacienților aparținând specialităților reumatologie și balneologie și permite o diagnosticare precisă, cu ajustarea palierului terapeutic.

Acestea au costat circa 245.000 de lei, bani care au fost alocaţi din bugetul propriu al forumului judeţan. Dotarile fac parte dintr-un amplu program de investiții în sistemul medical clujean, investiții care vor continua să fie susținute de Consiliul Județean și în anul 2020, potrivit reprezentanţilor CJ.

 

 

Articolul precedentAdrian Ghenie, pictorul şcolit la Cluj, expune în faimosul Ermitaj din Sankt Petersburg
Articolul următorLansarea volumului „Altfel despre arta Părintelui Arsenie Boca”