La data de 16 iulie 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.A.O, în stare de arest preventiv, pentru săvâșirea infracțiunilor de camătă, prev. și ped. de art. 351 din C. pen. și șantaj, prev. 207 al. 1 și 3 din C. pen., care, în perioada 2013-  martie 2020, a dat bani cu dobândă, de până la 100%, mai multor persoane de pe raza municipiului Gherla și împrejurimi.

În cazul unei persoane s-a stabilit că a fost constrânsă fizic în vederea recuperării banilor împrumutați.

În aceeași cauza a fost trimisă în judecată inculpata C.R., în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la camătă, prev. și ped. de art. 48 al.1 din C. pen. rap. la art. 351 din C. pen, care, în perioada 2017-2019, l-a ajutat pe inculpatul C.A.O. să dea banii persoanelor împrumutate sau să încaseze banii dați cu dobândă.

În vederea confiscării speciale a sumelor obținute ilegal prin săvârșirea infracțiunilor, s-a dispus insituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil.

“Precizăm că trimiterea în judecată a unor persoane nu poate aduce atingere prezumţiei de nevinovăţie, care guvernează procesul penal până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare”, a transmis purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla.

Articolul precedentDegeaba cântăm “Deșteaptă-te române”, dacă rămânem tot proști făcuți grămadă…
Articolul următorMalta, România şi Belgia, lideri în UE la creşterea deficitului guvernamental în primul trimestru