Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat joi la Cluj că problema meditațiilor cu profesorul de la clasă este în prezent discutată în minister, ea considerând că o astfel de practică nu este etică.

„În legătură cu meditaţiile, aici fenomenul este mult mai complex şi noi îl privim în mod corespunzător. Sigur, nu putem să învinovăţim profesorii, sau numai profesorii. În egală măsură, sunt foarte mulţi părinţi care fac presiune asupra profesorilor pentru aceste ore de meditaţii în particular. (…) Am discutat de multe ori în minister că nu este etic, şi acest lucru va trebui să îl precizăm foarte clar şi în lege, deşi este exprimat prin ordin de ministru, ca elevii din clasa profesorului să fie meditaţi de acest profesor. Acest lucru mi se pare că este de neacceptat. Aşa cum este de neacceptat mi se pare şi faptul că o învăţătoare de la o clasă îşi ia copiii la propriul after school. Şi acest lucru nu ar avea ce căuta, pentru că de asemenea creează suspiciunea, cel puţin, că elevii aceia sunt preferenţial trataţi. Şi acest lucru nu trebuie să existe în şcoală”, a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus că trebuie luate măsuri pentru contracararea decalajelor ce apar între generațiile de elevi.

„Dacă răspunsul meu este ‘nu mi se pare [să ia meditaţii] să nu credeţi că de mâine părinţii vor încerca într-o măsură mai mică să îşi trimită copiii la meditaţii. Cred că încet-încet şi cu întărirea pregătirii şcolare pe care trebuie să o avem în vedere vom diminua şi acest fenomen, pentru că aş putea să îl numesc în felul acesta. Am constatat, din evaluările pe care le avem, că începând chiar de la clasa a II-a apar decalaje între copiii care aparţin aceleiaşi generaţii. Şi aceste decalaje, dacă ar fi să luăm linia orizontală, cresc pe măsură ce ne îndepărtăm de clasa a II-a spre clasa a VIII-a. Şi ajungem să fie la clasa a VIII-a să fie aproape de nerecuperat”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a mai explicat că nu renunță la ideea orelor remediale, ea fiind de părere că această măsură ar scădea și presiunea care se pune în acest moment pe meditații.

Articolul precedentFOTO | Lucrări de îmbunătățire a condițiilor de circulație pe drumul județean 107M
Articolul următorEcaterina Andronescu: „Ministerul Educației nu poate să dea intrarea în profesie pentru medicină”