Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) găzduiește, în perioada 9 – 11 mai 2019, Concursul Național de Matematică ”Traian Lalescu”.

Festivitatea de deschidere a Concursului se va desfășura joi 9 mai 2019, de la ora 17:00, pe str. George Barițiu nr. 26, amfiteatrul P03, iar cea de premiere va avea loc sâmbătă, 11 mai 2019, de la ora 10:00, pe str. George Barițiu nr. 26, sala B2.

Concursul Național de Matematică ”Traian Lalescu” are o îndelungată tradiție în învațământul românesc, fiind organizat pentru întâia oară în 1962. Acesta se desfășoară atât la nivel local cât și la nivel național reunind anual studenți ai facultăților de matematică și informatică din întreaga țară.

Ediția din acest va reuni peste 100 de studenți de la universități din România. Ei vor participa la următoarele secțiuni ale concursului:

Secțiunea A – anul I și II, Facultăți de Matematică

Secțiunea B – anul I, profil electric, Facultăți Tehnice

Secțiunea C – anul I, profil neelectric, Facultăți Tehnice

Secțiunea D – anul I și II, profil electric, Facultăți Tehnice

Secțiunea E – anul II, profil  neelectric, Facultăți Tehnice.

Traian Lalescu (1882-1929) a fost un eminent matematician, profesor, inginer, academician, care a predat la Facultatea de Știinţe a Universității București și a avut un rol important în apariția Gazetei Matematice.  Este autor al unor lucrări ce au deschis drumuri noi în literatura de specialitate, dar si un savant cu o putere de muncă ieșită din comun.

Articolul precedent70 de paturi pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca
Articolul următorCum vede Viktor Orban rezolvarea problemei cimitirului eroilor maghiari din Valea Uzului