Guvernul României a adoptat, o ordonanță  de urgență  prin care este reglementată și în același timp deblocată, decontarea navetei pentru elevi, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării.

Ordonanța reglementează decontarea navetei elevilor de nivel liceal care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu. Acestora li se vor deconta cheltuielile de transport de tip navetă zilnică pe distanțe în limita a 50 km sau li se va deconta contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru dacă locuiesc la internat sau în gazdă. Decontarea se va realiza din bugetul Ministerului Educaţiei și Cercetării, prin unităţile de învăţământ în cadrul cărora elevii sunt şcolarizaţi, pe baza documentelor justificative, emise de operatorii de transport.

„Modificarea era imperativă pentru armonizarea legislației existente cu decizia Curții Constituționale a României, care a statuat că decontarea pe „bază de abonament” este neconstituțională, deoarece generează o diferență de tratament juridic între elevii ce pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective, de exemplu, lipsa transportului în comun, nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare,” se precizează în comunicat

Ulterior aprobării acestei ordonanțe de urgență, Ministerul Educației și Cercetării va elabora o hotărâre de Guvern pentru stabilirea normelor metodologice de aplicare a acestei ordonanțe.

 

Articolul precedent25 de troleibuze noi au fost puse în circulație la Cluj-Napoca (FOTO)
Articolul următorGuvernul Orban a PICAT! 261 de parlamentari au votat PENTRU moțiunea de cenzură