Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, spune că România ar avea nevoie de zece centre de transplant „care să funcționeze la capacitate maximă” și care să beneficieze de suportul statului român, așa cum, spune el, a promis Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Potrivit monitorulcj.ro, Ungureanu subliniază că au trecut 3 luni și Agenția Națională de Transplant este condusă de aceleași personaje care au comis sau permis o sumedenie de abuzuri și care pun nenumărate piedici medicilor cinstiți care vor să salveze vieți.

“Eu mai am răbdare, pacienții însă, nu mai au. România are nevoie de 10 centre de transplant care să funcționeze la capacitate maximă pentru a efectua transplant de:rinichi, pancreas, ficat, cord și plămâni. La Brașov, într-un centru privat, cu eforturi majore, medicul Bogdan Moldovan ,ajutat de 20 de medici din țară și din Elveția a transplantat 5 pacienți fără ca statul român să plătească niciun leu.

Pacienții nu au plătit nimic pentru că banii pentru transplant au venit din donații, campanii umanitare și bani elvețieni. Mâine o să vă prezint o poveste incredibilă cu o elevă româncă care a plătit 90 de franci asigurare medicală în Elveția și statul elvețian i-a decontat 28000 de euro pentru transplant renal în România!

Am încredere că doamna Pintea se va ține de cuvânt, de dragul miilor de bolnavi care strigă cu disperare pentru o șansă la viață și va reforma sistemul de transplant din temelii! Eu o voi susține alături de oamenii de bună credință din Parlamentul României.
Luptăm pentru Viață!”, spune Emanuel Ungureanu.

Articolul precedentTreceri de pietoni dotate cu semnal sonor pentru persoanele cu deficiențe de vedere
Articolul următorModificări în trafic în Cluj-Napoca