Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat în cadrul unei ședințe de Consiliu Local că autoritățile locale își permit să ofere un ajutor de 400 de lei pentru părinții copiilor care nu mai au locuri în creșele de stat, edilul șef al orașului explicând că efortul pentru buget ar fi de 1 milion de euro.

„Mă voi consulta cu colegii mei, dar cred că ne permitem să oferim un ajutor de 400 de lei pe lună timp de 11 luni pentru 800 de copii care ar rămâne fără loc după ce și creșa de pe strada Donath va fi inaugurată (n.r.: creșa de pe strada Donath are 80 de locuri). Asta înseamnă aproape un milion de euro, dar cred că avem resursele necesare. E o propunere pertinentă, vom verifica cadrul legal, dar nu cred să existe vreun impediment pentru a face asta. Eu personal mă voi ocupa de acest subiect. Vom face un colectiv de lucru și luni dimineață la ora opt acesta va fi primul subiect”, a declarat Emil Boc.

Un total de 905 copii au fost respinși pentru un loc la creșele de stat, iar părinții au decis să ceară ajutorul autorităților, motivând acest lucru prin faptul că nu își permit să ducă copiii a o creșă privată. Din colectivul de lucru vor face parte și Olah Emese, viceprimar, Anna Horvath, fost viceprimar, dar și Corina Croitoru, consilier local în comisia de învățământ.

În momentul de față, orașul Cluj-Napoca dispune de 15 creșe cu un număr total de 1.142 de locuri.

Articolul precedentFOTO | Amplu exercițiu de salvare al Salvamont Cluj, într-o peșteră din județul Bistrița-Năsăud
Articolul următorSe strâng semnături împotriva mutării ambasedei României la Ierusalim