Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, organizează expoziția de pictură cu titlul Portret semnata de prof. univ. dr. Kudor Duka István, cadru didactic al Departamentului Pictura din cadrul UAD Cluj-Napoca. 

 Expoziția va rămâne deschisa publicului spre vizitare până în data de 4 august 2019, în intervalul orar 10:00-17:00, de miercuri până duminică inclusiv.

Prezent pe simezele Muzeului de Arta Cluj-Napoca ca membru al Grupului celor 6+1 (Andrei Câmpan, Kudor Duka István, Aurelian Marius Piroşcă, Mihai Pop, Leonard Vartic şi Pattantyús – Ábrahám Zoltán, alături de mentorul lor prof. univ. dr. Ioan Sbârciu) atât la finalul anilor ’90, cât şi în primăvara anului 2017, dar şi în expoziţii reprezentative de grup, organizate de către Departamentul Pictură al UAD Cluj-Napoca (dintre care amintim cea mai recenta expoziție, „The Night Watch”), Kudor Duka István se află la prima sa expoziţie personală în binecunoscuta instituție muzeală de la Cluj.

„Lucrările artistului, spune Márton Evelin, oricare dintre ele sunt bucăți din opera sa. Temele și modurile de reprezentare a acestora se pot schimba în timp, dar notele de stil rămân neschimbate. Pentru cei care se ocupă de artă, un aspect important este să cunoască întreaga operă a artistului cercetat, perioadele sale, stilul său, notele de stil specifice. Dar lângă aceste cunoștințe este nevoie și de sentiment, atașament față de artist, de sufletul lui, miezul lui. Caracteristica fundamentală și comună a artelor este faptul că trezesc sentimente, și prin trăirea lor se nasc idei și întrebări”. Si criticul continua: „Urmele noastre rămân pe pămînt și deja și în cer. Dar nu  putem ști cât vor mai exista după ce pierim. Carpe diem! – auzim de peste tot îndemnul. Omul însă nu poate trăi doar în prezent. Ne definește și trecutul nostru, iar faptele noastre de astăzi vor influența viitorul. Ne uităm la tablourile acestei expoziții, și gândim fiecare în felul nostru. Pentru mine această expoziție este ca ”sufletul-Duka”: simplu, dar complicat, inteligibil și misterios”.

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 4 august 2019, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00 – 17:00.

Articolul precedentPeste 100.000 de oameni au trecut pe la Electric Castle
Articolul următorCastelul Bánffy și-a regăsit prințesa: Florence