O factură uriașă la gaze a primit și Teatrul Maghiar din Cluj Napoca. Peste 200 de mii de lei, de 7 ori mai mare decât cea pe luna precedentă. Directorul instituției de cultură spune că suma reprezintă bugetul pe o lună pentru cheltuielile de producție. 

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj va primi o factură record la gază care amenință funcționarea instituției. Vorbim de peste 200 de mii de lei factură la gaz pe luna ianuarie, de șapte ori mai mare decât cea din decembrie. 

Directorul instituției de cultură, regizorul Tompa Gábor, spune că suma reprezintă bugetul pe o lună pentru cheltuielile de producție. În plus, și factura la curentul electric s-a mărit de 3 ori.

Managerul a precizat că se caută soluții pentru ca instituția să-și poată continua activitatea, spuând că a avut discuții cu furnizorul.

O altă nemulțumire a tuturor managerilor instituțiilor de spectacole este legată de faptul că acestea nu beneficiază de subvențiile acordate de la stat la facturile de gaz și electricitate. În acest sens, directorii din domeniu au înaintat un memoriu Guvernului.

Sursa: Realitatea de Cluj