Cele 4 elemente clasice ale naturii, AER, APĂ, PĂMÂNT și FOC, plus unul ”bonus”, SUFLET, se reunesc, între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani, sub forma ELEMENTUM, un festival ”în ritmul familiei”.

Timp de trei zile, cadrul natural feeric desfășurat pe 20 de hectare va fi gazda celui mai amplu eveniment dedicat întregii familii, indiferent de vârsta membrilor săi, din România.

Se vor organiza concerte cu artiști renumiți la scena principală, spectacole de magie, piese de teatru și alte surprize antrenante la scena pentru copii; adulții vor avea și ei activități individuale și de echipă- ”liniștite” sau pline de adrenalină (salturi cu parașuta, zboruri de agrement, competiții pe lac, etc.), jocuri și ateliere pentru toată familia; vor fi zone de food&drinks, chill&relax, mother&care, precum și o zonă mare de camping cu toate facilitățile necesare (binențeles că și un punct farmaceutic și de asistență medicală, altfel nu ne-am mai numi părinți.

ELEMENTUM e un festival în aer liber și nu numai (vor exista și mai multe zone acoperite, pentru a nu ne baza exclusiv pe cizme de cauciuc sau pe pălării de soare :)), organizat de un grup de părinți iubitori de natură și care au gândit totul pe ”gustul, inima și nevoile” unor părinți. Elementum este dedicat tuturor familiilor din România care vor să își petreacă trei zile de vacanță în aer curat, într-o lume gândită, în fiecare detaliu, pentru cel mai mic până la cel mai mare membru al familiei, departe de agitația orașului, dar cu toate condițiile “de acasă”.

Participanții vor avea la dispoziție un loc numit “Cuibul Mama&Copilul”, spațiu în care mamele pot avea grijă de puii lor și de ritualurile lor zilnice, fără să fie nevoie să se deplaseze acasă, cu: mese pentru înfășat, facilități pentru pregătirea biberoanelor, chicinetă pentru prepararea pireurilor pentru bebeluși, etc.

”Casa lui Moș Ene” va fi locul unde părinții să-și poată pune micuții la somn, în condiții de liniște, lumină redusă, bean-bags, pături și pufuri, dar vor fi și locuri special amenajate în care copiii de până în 3 ani să se poată juca, supravegheați de personal de specialitate.

Chiar și așa, fiindcă știm că un părinte nu poate pleca de acasă fără tooooot ce (crede că) are nevoie, am inventat ”Linia de vacanță”, un sistem simpatic de cărat bagajele și o zonă ingenioasă de ”drop-off”, astfel încât să ne putem bucura cu toții (chiar și tații-cărăuși) de peisaj și să putem explora zona de cum ajungem.

Cu capul în nori și sufletul în al nouălea cer

”Credem în puterea naturii și a aventurii de a ne aduce împreună. Aer, apă, pământ și foc sunt elementele primordiale care fac viața posibilă, iar anima, energia fiecăruia dintre noi, e cea care le va face să vibreze”. Acesta este ”crezul” organizatorilor festivalului. Respectându-l, am decis ca fiecare element al naturii cuprins în Elementum să fie anunțat individual, cu atenția, dragostea și importanța cuvenite, câte unul pe lună. Astfel, am decretat februarie luna AERULUI!

Așadar, lume, lume, atenție, atențiune, între 21 și 23 iunie 2019 o să ne jucăm în/cu AER! Cu ajutorul partenerilor noștri, Skydive Transilvania și Asociația Aeroclub Lac Luncani, doritorii vor putea zbura la propriu: cu avionul sau prin sărituri cu parașuta!

Se vor putea face salturi cu parașuta în tandem de la 3.000 m altitudine, zboruri de agrement cu avioane ULM (ultra-ușoare) sau cu cele de 4 locuri de tip Cessna- în orice variantă, aproximativ jumătate de oră veți avea garantată, pe lângă adrenalină, o vedere panoramică unică asupra festivalului! Toate pachetele includ instructaj și asistență pe toata durata aventurii la altitudine. Opțional, binențeles, vă puteți înregistra foto-video întreaga experiență, ca să aveți dovada pentru nepoți :).

Iar pentru cei cărora adrenalina nu le face cu ochiul, sau pentru cei (mai) mici dintre festivalieri, există și alte variante de “călătorii prin nori”, respectiv ateliere de construit și înălțat zmeie, ateliere de pictură pe figurine de lemn (avion, parașută, nor, etc), vizite în hangar și la bordul avioanelor alături de piloți. Și da, dragi părinți, va fi și o zonă de (air)chill&relax, care să vă facă să vă simțiți în al nouălea cer!

UNDE?

Casa noastră va fi Complex Lac Luncani, situat la o distanță aproximativ egală (cca. 50 km) de trei centre importante ale Transilvaniei: Cluj-Napoca, Alba Iulia și Târgu Mureș.

CUM?

Abonamente pentru festival pot fi cumpărate de pe site-ul nostru. Copiii sub 2 ani au intrare GRATUITĂ. Pentru activitățile din cadrul categoriei ”AER”, biletele/pachetele vor putea fi achiziționate începând din 15 februarie 2019.

 

Articolul precedentStudenții din UBB și-au evaluat profesorii și cursurile
Articolul următorProtest la Cluj pentru susţinerea iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”