Consiliul Județean Cluj a alocat 792.600 lei pentru acoperirea cheltuielilor urgente și necesare de reparații și reabilitare termică a șase unități de învățământ școlar și preșcolar din județ precum și pentru achiziția unui microbuz școlar.

Din suma alocată, 160.000 lei au fost atribuiți Primăriei comunei Panticeu pentru achiziția unei centrale termice noi pentru Școala Gimnazială “Iuliu Hațieganu” din Panticeu. Tot în vederea achiziției unei centrale termice noi, pentru Școala din Sânmărghita, au fost aprobați 130.000 lei Primăriei comunei Mica. În același timp, 110.000 de lei au fost acordați Primăriei comunei Sânmărtin pentru reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale Cutca.

70.000 de lei au fost alocați pentru reparații la Grădinița Sălătruc și la Școala Cășeiu din comuna Cășeiu unde, urmare a fenomenelor meteorologice din această perioadă s-au produs daune la pereții exteriori ai clădirilor de învățământ. De asemenea, au fost alocați 55.000 de lei pentru reparația acoperișului Școlii Gimnaziale din localitatea Suatu. Alți 17.600 de lei au fost direcționați de Consiliul Județean pentru reparații curente la acoperișul Grădiniței cu program normal din comuna Borșa, acoperiș care a fost avariat în urma fenomenelor meteorologice din luna august. 

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean Cluj a decis alocarea a 250.000 de lei în vederea achiziționării unui microbuz care să fie folosit de cei 85 de elevi care fac naveta la Școala din Tritenii de Jos.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentConsiliul Județean a început construcția podului provizoriu din Someșu Rece, pe drumul județean 107P
Articolul următorWhatsApp lucrează la o versiune premium care va fi pe bază de abonament