În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune punctuală pe raza municipiului pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și pentru respectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii, pentru neregulile constatate au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale.

Au fost testați cu aparatul etilotest 198 de conducători auto, fiind constatate 3 infracțiuni pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Totodată, au fost reținute 12 permise de conducere, din care 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 3 pentru depășirea vitezei  legale cu peste 50 km/h. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare. 

La acțiune au participat și polițiști locali.
Polițiștii vor continua acțiunile în scopul reducerii accidentelor rutiere produse în urma nerespectării normelor legale, în special a celor legate de interzicerea consumului de alcool.

Articolul precedentRestricții de trafic: sunt sistate cursele aeriene către și dinspre Italia
Articolul următor Opera Națională Română din Cluj-Napoca anulează spectacolul „Bărbierul din Sevilla” din cauza coronavirusului