Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat, în colaborare cu jandarmii clujeni și reprezentantul Agenției pentru Pescuit si Acvacultură – Filiala Cluj o activitate pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul piscicol.

Astfel, pe râul Somesul Mic au fost derulate verificări privind respectarea normelor legale ale activității de pescuit în habitatele piscicole naturale.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 11 abateri de la prevederile în vigoare, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2.400 de lei .

Polițiștii recomandă respectarea legislației privind pescuitul și acvacultura, a condițiilor în care permisul de pescuit a fost eliberat, precum și a perioadelor/ zonelor în care această activitate este permisă!

De asemenea, în cursul zilei de 13 ianuarie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvce, în colaborare cu reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj au efectuat un control de specialitate cu scopul prevenirii și combaterii activităților ilicite înregistrate în domeniul silvic.

Astfel, controlului efectuat unui agent economic de pe raza comunei Gilău a condus la constatarea unei abateri de la prevederile în vigoare, fiind aplicată o sancțiune contravențională și dispusă măsura complementară de confiscare a cantității de 5,02 mc de material lemnos, în valoare aproximativă de 800 de lei.

Sursa: Realitatea de Cluj