În perioada 6-12 octombrie un grup de 4 elevi și 2 profesori ai Școlii Gimnaziale “Emil Isac” din Cluj-Napoca au participat la reuniunea transnațională de învățare/formare profesională/predare din Poznan, Polonia, desfășurată în cadrul parteneriatului strategic „Practical Skills Matter”, finanțat prin programul Erasmus+.

Reuniunea a avut drept scop dezvoltarea abilităților practice și pregătirea calendarului pentru următoarea etapă a proiectului.

Programul activităților a avut un accentuat caracter practic implicând elevi și profesori din toate țările participante: Olanda, țara coordonatoare, reprezentată de Accent Praktijkonderwijs-Nijkerk, Polonia reprezentată de Publiczne Gimnazjum Katolickie im. sw. Stanislawa Kosti-Poznan, Școala 2o Gymnassio Larissas din Grecia, și Italia reprezentată de I.I.S. F. Brunelleschi/L Da Vinci-Frosinone.

Gazdele poloneze au pregătit un program diversificat extrem de atractiv care a cuprins: descoperirea obiectivelor istorice prin joc, workshop-uri interactive, ateliere creative, concerte, excursii în natură, ateliere de gătit, jocuri interactive, prezentări inedite ale școlilor participante. Elevii au lucrat în echipe utilizând diferite tehnici de muncă  având  astfel posibilitatea să-și exerseze creativitatea și abilitățile practice.

Această întâlnire a constituit pentru toți participanții un real schimb cultural și educativ. “Săptămâna aceasta a fost pentru mine un mare câștig personal, am trăit experiențe pe care nu le voi uita niciodată“ a spus Daria Chelban, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială “Emil Isac.”

Diseminarea activităților reuniunii transnaționale ne conferă posibilitatea de a comunica și de a împărtăși rezultatele și produsele realizate în proiect, extinzând astfel impactul asupra celorlați profesori, elevi și părinților acestora în ceea ce privește cooperarea pentru inovație în schimbul de bune practici, a declarat d-na prof. Lucia Corina Bradea, directorul Școlii Gimnaziale ”Emil Isac” din Cluj-Napoca.

 

Articolul precedentAlegeri interne la USR Cluj
Articolul următorTârg de meserii la Cluj, în plină criză pe piața forței de muncă