Azi, 20 noiembrie, a avut loc conferința ,,Siguranța cetățenilor și a bunurilor în județul Cluj, 1918-2018”, eveniment organizat de către Inspectoratul de Poliție Județean Cluj pentru a celebra Centenarul Marii Uniri.

Conferința a fost susținută de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, dr. Ioan Drăgan, care au răspuns invitației noastre și au făcut o incursiune în timp, aducând în atenția publicului momentele care au marcat istoria țării noastre și a instituției Poliției.

Lucrările prezentate în cadrul conferinței au fost următoarele: ,,Statul-Națiune,  1918-2018”, ,,Făurirea României Mari văzută în 3D: Democrație, Demnitate, Diplomație” și ,,Contribuții clujene la Marea Unire”.

De asemenea, cu sprijinul Serviciului Județean Cluj al Arhivelor Naționale, a fost organizată o expoziție cu documente originale, care privesc activitatea poliției din cele mai vechi timpuri (1949-Instrucțiuni de punere în aplicare a legii privind organizarea și funcționarea Miliției în Comandamentul Regional de Miliție Cluj, 1950-Album cu fotografiile hoților de buzunar, 1966-Materiale privind descoperirea și cercetarea accidentelor de circulație cu autori necunoscuți etc.).

O expoziție inedită cu documente, insigne, legitimații și cărți, dedicată polițiștilor și oamenilor care au contribuit la realizarea Marii Uniri, a fost prezentată de domnul plutonier adjutant șef în rezervă Valentin Manache, care a purtat o uniformă de poliție din 1937.

La acest eveniment ne-au onorat cu prezența reprezentanții autorităților publice centrale și locale, șefii structurilor M.A.I. și a celorlalte instituții de aplicare a legii din județul Cluj” au transmis reprezentanţii IPJ Cluj.

Articolul precedentFOTO | Accident grav în Fundătura! Un bărbat a decedat după ce a adormit la volan şi a intrat într-o altă maşină
Articolul următor„Bătaie” pe abonamentele la festivalul UNTOLD 2019! Alte 15.000 de abonamente, vândute în doar câteva minute