Consiliul Județean Cluj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, a primit miercuri, 11 iulie 2018, la sediul forului administrativ județean, vizita unei delegații administrative și economice din Regiunea Harkiv, Ucraina.

Prezența delegației ucrainene în județul Cluj survine vizitei pe care Excelenţa Sa, Oleksandr Bankov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în României, a efectuat-o în luna mai a acestui an.

Cu acel prilej, în cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții administrației județene și ai mediului de afaceri clujean au fost identificate mai multe domenii de colaborare în care cele două țări vecine pot realiza diverse schimburi economice și de expertiză.

Astfel, având la bază interesul reciproc de colaborare, delegația străină provenită din cea de-a doua regiune din Ucraina, după capitala Kiev, ca nivel de dezvoltare socio-economică, a fost extrem de interesată de modul de funcționare și administrare a instituțiile publice și societăților comerciale aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, de gestionarea serviciilor publice-edilitare, organizarea domeniilor social, cultural și medical, dezvoltarea și sprijinirea mediului de afaceri local, etc.

În acest context, vicepreședintele Marius Mînzat a prezentat delegației atuurile economice și potenţialul investițional care au transformat Clujul într-una dintre cele mai dinamice economii regionale din Europa de Est.

Astfel, a fost abordată situația proiectelor aflate în derulare la Consiliul Județean, o atenţie aparte fiind acordată programelor multianuale de modernizare a infrastructurii dar și facilitățile oferite investitorilor interesați de dezvoltarea unei afaceri în cadrul Parcurilor Industriale Tetarom.

De asemenea, pentru a vedea la fața locului modalitatea în care funcționează aceste parcuri industriale, dar și pentru a intra în contact direct cu investitorii locați în Parcul Industrial Tetarom I, delegația ucraineană a fost invitată să viziteze această entitate subordonată forului administrativ județean.

Articolul precedentFOTO | Aproape 50 de amenzi acordate, în doar câteva ore, în cadrul unei acţiuni la Dej
Articolul următorADMITERE | Specializări în limbile germană și maghiară la UBB Cluj