Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa au constatat, ca urmare a unei sesizări, că două societăți comerciale au exploatat ilegal agregate minerale din albia majoră a râului Someșul Mic.

Cele două perimetre de exploatare a agregatelor minerale erau amplasate în extravilanul comunei Bonțida din județul Cluj, pe malul drept al cursului de apă.

Au fost realizate măsurători în sistem Stereo 70, iar în urma prelucrării datelor obținute a rezultat faptul că pentru suprafeţele de teren afectate de lucrările de exploatare nu au fost emise acte de reglementare pe linie de gospodărire a apelor.

Prin urmare, inspectorii ABA Someș-Tisa au solicitat autorităților competente întocmirea dosarelor penale pentru infracţiunea de exploatare a agregatelor minerale fără aviz şi autorizaţie de gospodărire a apelor.

Totodată, aceștia au realizat demersurile către Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru recuperarea prejudiciului creat.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Lia Olguța Vasilescu, karatista iute la mânie. Arestată preventiv pentru mai multe infracțiuni
Articolul următorFOTO | Accident rutier în Mica! Două femei au ajuns la spital