Timp de patru zile, clujenii au asistat la numeroase premiere muzicale în cadrul festivalului Cluj Symphony Experience și au trăit alături de artiști experiențe inedite.

Un pian pe o platformă mobilă, primul autobuz electric în care a cântat o orchestră simfonică, yoga pentru bebeluși, pe muzică de Mozart, sau hituri de acum cântate cu instrumente de acum 100 de ani au fost între momentele care i-au făcut pe clujeni să trăiască muzica dincolo de limite, să aprecieze diversitatea și să se încarce cu energie pozitivă.

Joi a fost ziua dedicată pianistului și compozitorului norvegian Aksel Kolstad. Artistul s-a declarat foarte încântat de experiența de la Cluj, călătoria muzicală cu pianul prin oraș fiind o premieră chiar și pentru el. “… acum voi spune lumii întregi că e unul dintre cele mai grozave orașe culturale pe care le-am experimentat”.

În mod evident, ziua de sâmbătă a adunat cel mai numeros public. Aproximativ 7000 de persoane au cântat împreună cu artiștii de pe scena Rock the Symphony, în ciuda toamnei care și-a arătat chipul. Dan Bittman, Cristi Minculescu, Trupa HARA, DJ K-lu și Ad Libidum Voices au urcat pe rând pe scenă și, împreună cu orchestra Bigg Dimm a’Band, au făcut un spectacol deosebit, spre satisfacția publicului. “Ne vedem la Cluj” a sunat ca o promisiune pentru anul viitor din partea lui Flavius Buzilă.

A doua ediție a festivalului Cluj Symphony Experience s-a încheiat în acordurile “Rapsodiei Române” de George Enescu, într-un experiment audio-vizual foarte apreciat de cei peste 1000 de spectatori veniți duminică în Piața Unirii. Pe ultimele acorduri ale orchestrei, spectatorii au rămas să admire pictura realizată live de Rareș Kerekes și câțiva tineri talentați.

Cluj Symphony Experience va reveni anul viitor cu momente la fel de interesante, continuând să susțină creativitatea, diversitatea, să încurajeze călătoria dincolo de granițe și să trezească vibrații pozitive și armonie.

Articolul precedentProiecte inovatoare și inedite de artă digitală contemporană la festivalul Clujotronic
Articolul următorFOTO | Drumul județean Cămăraşu – Hodaie – Geaca a fost peticit