Procurorii DIICOT Satu Mare, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Satu Mare, au efectuat joi 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Cluj, Sălaj și Satu Mare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de falsificare de monedă și punere în circulație de valori falsificate.

 

 

Potrivit DIICOT, începând cu data de 01.05.2021, pe raza municipiului Satu Mare, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea de monede falsificate din cupiura de 100 lei și punerea lor în circulație.
„Membrii grupării au contrafăcut o cantitate mare de bancnote, aproximativ 800.000 RON, pe care, fie i-au plasat în mod direct pe piață, fie au apelat la alte persoane cărora le-au vândut cantități mari de bancnote, în schimbul unor sume de bani.
Bancnotele erau confecționate din plastic care imita materialul din care sunt confecționate bancnotele originale, iar cernelurile folosite la imprimare erau aproape identice cu cele autentice. Bancnotele falsificate prezentau microperforațiile specifice, dimensiunile fiind aproape identice și nu puteau fi detectate fără a fi verificate cu un aparat special”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate mai multe sume de bani în lei și valută, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, stick-uri de memorie, imprimante, dispozitive GPS, 13.960 de țigarete, 10 comprimate ecstasy, 3 doze de substanță albă purverulentă și un pistol.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentBilanț CoVid-19, 17 iunie: 87 cazuri noi! Vezi situația în județul tău
Articolul următorSpectacol după victoria Ucrainei de la EURO 2020: Corespondentul Realitatea PLUS – Adina Iliescu, protagonista unui moment inedit