În data de 11 aprilie a avut loc slujba de sfințire a capelei amenajate în incinta Secției Exterioare din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La slujbă au participat angajați ai instituției penitenciare, un grup de femei private de libertate, precum și mai mulți invitați. Capela, care poartă hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a fost înființată în urmă cu 5 ani și a fost amenajată prin implicarea directă a părintelui Ioan Simion, preot misionar în cadrul Protopopiatului Cluj II, care, începând din anul 2012, a fost desemnat de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, la solicitarea Penitenciarului Gherla, să asigure oficierea slujbelor religioase ortodoxe în duminici și sărbători, în incinta Secției Exterioare Cluj-Napoca.

Capela din cadrul Secției Exterioare Cluj-Napoca are o importanță deosebită în perioada de detenție, fiind destinată atât oficierii serviciilor religioase ortodoxe, cât și desfășurării unor activități moral-religioase și a unor demersuri de reintegrare socială

La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a adresat un cuvânt de învățătura tuturor celor prezenți, i-a conferit titlul onorific de iconom preotului Ioan Simion și a oferit câteva distincții și diplome celor ce au avut un rol însemnat în sprijinirea activităților duhovnicești desfășurate în Penitenciarul Gherla.

După slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a avut o întâlnire cu toate deținutele de la Secția Exteriară Cluj-Napoca. Cu această ocazie le-a adresat acestora câteva cuvinte de învățătura și le-a oferit cărți de rugăciuni si iconițe.

Articolul precedentChiria la Cluj: cum să nu fi înşelat
Articolul următor(VIDEO) O britanică de 24 de ani a murit la un concurs de ATV-uri în judeţul Cluj