Jandarmii montani Rodna au intervenit, joi, în sprijinul a doi turiști din județul Cluj, blocați cu mașina în zăpadă la 1.250 m altitudine pe drumul de întoarcere înspre casă.

 

Jandarmii montani Rodna au intervenit în sprijinul a doi turiști care au rămas blocați cu autoturismul în zăpadă, după ce au petrecut câteva zile la Cabana Diana din Valea Blaznei, a transmis IJJ Bistrița-Năsăud.

Având în vedere faptul că în zonă se află Complexul Alpina Blazna iar accesul cu autovehiculele către cabană era îngreunat de zăpada destul de moale din cauza încălzirii vremii, administratorul complexului le-a oferit un autovehiculul șenilat cu care să poată urca în zonă.

Alături de un angajat al complexului turistic, jandarmii au degajat drumul care era blocat de brazi rupți de vânt, după care au ajuns în zona indicată de către cei doi turiști și le-au acordat sprijin în vederea continuării drumului în siguranță.

Cei doi turiști sunt din Cluj și petrecuseră câteva zile la Cabana Diana, care este situată la altitudinea de 1.250 m, la aproximativ 3 km de Complexul Alpina Blazna care este situat la 1.100 m altitudine.

Jandarmii montani din Bistrița-Năsăud îi informează pe turiști că momentan drumul în zonă este practicabil în condiții de iarnă.

ImagineImagine

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud