Institutul Cultural Român din Londra organizează, în  1 şi 3 mai 2019, două concerte de gală susținute de una dintre mai aclamate orchestre britanice ale momentului, Royal Philharmonic Orchestra.

Prestigioasa orchestră va susține, în prima zi a lunii mai, un concert ce va avea loc sub bagheta dirijorului clujean Gabriel Bebeșelea, pe cunoscuta scenă muzicală a Cadogan Hall.

Dirijorul Filarmonicii Transilvania din Cluj va adauga, astfel, în palmares, conducerea uneia dintre cele mai aclamate orchestre britanice, Royal Philharmonic Orchestra.

Din programul primului recital, care promite să fie o călătorie de descoperire în patrimoniul muzical românesc, fac parte „Suita Nr. 2” de George Enescu și fermecătoarea „Baladă pentru vioară şi orchestră” a lui Ciprian Porumbescu, alături de „Concertul Nr. 3 pentru vioară” al lui Saint-Saëns, și ultima simfonie a lui Mozart, „Simfonia Nr. 41”.

Gabriel Bebeșelea este dirijor principal al Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj și, pe lângă această poziție, stagiunea actuală și cele viitoare îl anunță la pupitrul unor orchestre precum Rundfunk-Sinfonieorchester şi Konzerthausorchester din Berlin, Tonkünstler-Orchester Niederösterreich, Ulster Orchestra Belfast, Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, Orchestra Naţională Filarmonică Rusă și Singapore Symphony Orchestra. E absolvent al studiilor de licenţă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa maestrului Petre Sbârcea, şi al celor de masterat cu maestrul Horia Andreescu la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Articolul precedent5.000 de euro donați de către liceeni unei asociații din Cluj pentru copiii cu tulburări din spectrul autist
Articolul următorSmida Jazz Festival ajunge la cea de-a patra ediție