Presedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea consideră că recomandarea favorabilă a Comisiei Europene privind includerea României în Spaţiul Schengen reprezintă o reconfirmare a faptului că țara noastră trebuie să intre, în sfârșit, în Schengen.

Comisia Europeană a reconfirmat astăzi că România trebuie să intre, în sfârșit, în Schengen. Prin solicitarea sa către Consiliu, de a lua fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României şi Croaţiei să participe pe deplin la spaţiul Schengen, Comisia Europeană reconfirmă faptul că locul țării noastre este alături de statele care fac parte din zona de liberă circulație a UE, îndeplinind toate criteriile și fiind pregătită să coopereze cu acestea, cu responsabilitate. Au trecut mulți ani de când îndeplinim toate cerințele și lucrul cel mai firesc este să fim acceptați”, a declarat Gabriel Oprea.

Fostul vicepremier pentru securitate națională a mai subliniat faptul că responsabilii statului trebuie să continue se implice și să acționeze până la decizia finală.

 

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentUnited Galați câștigă la scor duelul de pe terenul echipei Clujana Cluj
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET